Het docenten team

Hieronder volgt informatie over ons team van de Opleiding Genezend Tekenen en
de Opleiding Creatieve Communicatie,
de docenten, mentoren en huiswerk-docenten.
Zie de meest actuele overzicht op http://www.genezendtekenen.nl


Lisa Borstlap - directrice en initiator

Lisa Borstlap

DE MENS HERSCHEPT ZICHZELF ZO LANG HIJ LEEFT

Als initiator van de Opleiding Genezend Tekenen leidt zij mensen op tot Coach, Tekendocent en Tekentherapeut.

De 14 gemotiveerde docenten, mentoren en huiswerkdocenten, die aan de opleiding werken, vormen een goed team om de integriteit van een vakopleiding te waarborgen. De opleiding bestaat inmiddels 30 jaar als onderdeel van het INSTITUUT VOOR KLANK EN VORM, dat zij samen met haar man Danny Becher oprichtte.

Zie meer informatie over Lisa: Lisa Borstlap-directrice


Tonny Mastenbroek

Tonny Mastenbroek

Mijn naam is Tonny Mastenbroek, ik ben getrouwd
en moeder van twee geweldige dochters.
Kinderen zijn een rode draad in mijn leven en op verschillende manieren ben ik steeds met kinderen bezig geweest. Toen ik zelf moeder werd merkte ik dat het creatief uiten voor kinderen erg belangrijk is. Kinderen vertellen veel op papier. Op de opleiding Genezend Tekenen ging er een wereld voor me open en vooral het kinderjaar heeft mij erg veel inzichten gegeven. Te ontdekken dat ik zelf beelddenker ben en dyslectisch, was een enorme eye opener. Doordat de opleiding bijzonder praktische werkvormen heeft, kan je op een eenvoudige maar doeltreffende manier kinderen en volwassenen bereiken.
Tekenen is een geweldige manier om contact te maken en te verdiepen.

Naast de opleiding Genezend Tekenen heb ik de opleiding kleurentherapie gedaan door Pamela Blake-Wilson (White Lodge)
Vanaf 2005 geef ik les aan docenten basis onderwijs via het Son, de opleiding specialist creatieve communicatie.
Sinds 2007 docent in de Opleiding Genezend Tekenen.
In mijn praktijk aan huis werk ik met volwassenen, hoogbegaafde- en hooggevoelige kinderen, beeldenkers en dyslectische kinderen.. Heb daarvoor een praktijk aan huis.
Ook teken ik met mensen in een hospitium.


Ingeborg van Dijk

Ik ben Ingeborg van Dijk, geboren in 1964.
Ik heb altijd plezier gehouden in tekenen, daarom ben ik na de Pedagogische Academie, verder gegaan om mijn diploma tekendocent te halen. - Intussen werkte ik met plezier op een basisschool, als leerkracht, vakdocent tekenen en nog even als directeur. Ook deed ik voor Scouting Nederland veel trainingen op het gebied van persoonlijk functioneren.
In 1997 startte ik met de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen, in 2000 haalde ik daar het diploma Tekentherapeut en het specialisatiejaar voor kinderen. - Sindsdien ben ik aan de opleiding verbonden als mentor.

Ook werk ik regelmatig voor Het beter Gezelschap als zanger of (mandala) tekenaar. Intussen werd ik samen met mijn echtgenoot en twee kinderen (geboren in 2000 en 2002) kampeerterreinbeheerder op een prachtig Scoutingkampeerterrein.

Vanaf 2006 werd ik ook docent, huiswerkdocent en leertherapeut op de opleiding Genezend tekenen en in 2009 verhuisden we naar Zutphen. Daar ging ik verder met mijn tekenpraktijk “De Beeldernis.”
De rode draad bij al mijn activiteiten was en is steeds: de ontwikkeling van mensen in beeld brengen en de natuur in al haar facetten. Vandaar de naam Beeldernis, een samenvoeging van beelden en wildernis.
Ik werk voornamelijk met volwassenen, als docent, coach en tekentherapeut. Ook geef ik creatieve teamtrainingen. Daarnaast maak ik graag (geboorte-) mandala’s, muurschilderingen en andere illustraties in opdracht. Ik vind het leuk om samen al tekenend op pad te gaan in een veilige sfeer en te kijken bij welke beelden we terecht komen. Altijd weer vind ik fascinerend om te zien hoe verhelderend tekenen daarbij is.
Ik gebruik al mijn zintuigen en mijn praktische inslag om mensen te begeleiden of iets moois te maken.
Ik ben lid van de Beroepsvereniging Tekentaal en ook aangesloten bij de RING (registratie Instituut Natuurgerichte Geneeswijzen)


Trudy Ypma Turkenburg

Trudy Ypma Turkenburg

Mijn naam is Trudy Ypma Turkenburg (1956). Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen, en woon in Amsterdam.
Sinds 2006 ben ik verbonden aan de opleiding Genezend Tekenen als docent, mentor, huiswerkdocent en leertherapeute.
Na de middelbare school en diverse opleidingen was ik werkzaam als gymnastiekdocent en jazzdanslerares. Ruim 30 jaar heb ik lesgegeven in alle soorten van dans- en bewegingstechnieken. Daarnaast ben ik geschoold tot adviseur microcomputers. Tevens ben ik werkzaam geweest als productmanager. - Ik miste verdieping op het creatieve en spirituele vlak en besloot opleidingen te volgen gericht op meditatie en persoonlijke ontwikkeling, zoals Chi Neng Qi Gong, Body-Chi en NLP.

Hierna kwam De OpleidingGenezendTekenen op mijn pad. De verdieping die ik zocht op het creatieve en spirituele vlak wordt nog steeds gevoed door de innerlijke beelden getekend op papier. De bewustwording van je eigen helende kracht en je valkuilen, door deze beelden op papier, is ontzettend boeiend en inspirerend. In 2005 ben ik bij Lisa Borstlap afgestudeerd als tekentherapeute, met als specialisatie: kinder-tekentherapeute en tekenen met en voor kinderen.
Ik heb een eigen praktijk aan huis, doe zowel groeps- als individueel-coachingswerk voor bedrijven en buurthuizen, en geef diverse cursussen gericht op kunstzinnige vorming en persoonlijke ontwikkeling.


José te Hennepe

José te Hennepe

Mijn naam is Jose te Hennepe, geboren 1964, moeder van 3 kinderen rond de 20 jaar. Na een veelzijdig creatieve jeugd, VWO en Schoevers directie-secretaresse te hebben gevolgd, heb ik later alsnog mijn interesse voor de combinatie van expressieve uiting en persoonlijke beeldvertaling kunnen ophalen in de opleiding Genezend Tekenen, voltooid in 2000.
Vanaf deze tijd heb ik ook veel gereisd met belangstelling voor verschillende culturen en hun specifieke kunstuitingen, resulterend in allerlei zelf ontworpen workshops en cursussen op o.a. het gebied van wereldkunst.
Naast eigen groepen aan huis ben ik ook werkzaam bij de Volksuniversiteit en sinds 2002 in de opleiding Genezend Tekenen als huiswerkdocent, docent en leertherapeut. Daarbij heb ik een voorliefde voor lichaamswerk, wat naast het tekenwerk een prachtig werkgebied is en daarbij zeer inzichtelijk werkt. Intussen ben ik mijn ervaring en affiniteit met teambuilding en coaching als zodanig gaan vormgeven. Het beeldend werken in combinatie hiermee is en blijft in alle vormen fascinerend!